L’EMAV ESTÀ D’ANIVERSARI

L’escola EMAV va ser fundada l’any 70 per un visionari i tenaç Josep Serra i Estruch, un director de cinema que va pensar que calia crear a la ciutat un centre per a la formació de tècnics en audiovisuals i la divulgació del cinema a totes les escoles de la ciutat.

Al llarg dels 50 anys d’existència, EMAV ha tingut 4 seus diferents, va començar a Sants, en un soterrani del carrer Sagunt, on Josep Serra guardava els materials que aconseguia del Ministerio de Educación y Ciencia i les pel·lícules didàctiques que comprava als festivals europeus de cinema. Ara l’escola ha tornat a Sants, a Can Batlló, on aquest curs ha estrenat edifici nou amb un equipament amb els requisits tècnics actuals.

L’escola va néixer amb una voluntat de fer arribar els audiovisuals a totes les escoles de la ciutat, d’ajudar als joves a conèixer el cinema, la fotografia i els audiovisuals en general, des de ben petits, com una forma de fer-los ciutadans més crítics, d’avançar-se al que semblava un perill o un tren que no es podia escapar, d’oferir eines que permetessin suportar l’embat del tsunami audiovisual.

Per celebrar tot això, el dia 30 d’abril oferim una gran festa per celebrar-ho.